|
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı Arasında Ortak Kullanılacak Tesisler Hakkındaki Protokol
Milli Eğitim Bakanlığı' na bağlı öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesisler ile Bakanlığımıza bağlı hekimevleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesislerden her iki Bakanlık personelinin ortak yararlandırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi maksadıyla hazırlanan ve 20.02.2008 tarihinde imzalanan protokol aşağıda verilmiştir.
Protokol ile getirilen düzenlemelerden yararlanarak anılan tesislerden üye statüsünde istifade etmek isteyen Bakanlığımız Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda görevli memurlar ile sözleşmeli personelin, görev yaptıkları İl veya İlçe merkezinde faaliyet gösteren öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri ve sosyal tesisler müdürlüklerine müracaatlarının sağlanması için protokol verilmiştir.
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam ve Taraflar
Amaç ve konu
MADDE 1- (1) Bu protokolün amacı, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesisler ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı hekimevleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesislerden her iki Bakanlık personelinin ortak yararlandırılmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi ve bu suretle, ülkemizin en ücra köşesinde fedakarca, yılmadan ve usanmadan hizmet veren Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı personelinin sağlık ve eğitim alanındaki etkinlik ve verimliliğinin arttırılmasıdır.
Kapsam
MADDE 2- (1) Bu protokol, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesisler ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı hekimevleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesislerini ve buralardan yararlanacak olan Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı personelini kapsar.
Taraflar
MADDE 3- (1) Bu protokolün tarafları Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'dır. (2) İşbu protokol hükümlerinin tatbikinde İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile İl Sağlık Müdürlükleri, bakanlıklarını temsilen taraf sıfatıyla hareket etme hak ve yetkisine haizdir.
İKİNCİ BÖLÜM
Uygulama Esasları
Sağlık Bakanlığı Personeli
MADDE 4- (1) Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personel ile sözleşmeli personel ve bunların eş ve çocukları, Milli Eğitim Bakanlığı'nca her yıl belirlenen bandrol ücreti ve üye aidatını ödedikleri takdirde, öğretmenevleri, öğretmenevi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri ve sosyal tesislerden üye statüsünde yararlanır.
Milli Eğitim Bakanlığı Personeli
MADDE 5- (1) Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı'nda görev yapan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi personel ile sözleşmeli personel ve bunların eş ve çocukları, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hekimevleri, eğitim merkezleri ve sosyal tesislerinden, Bakanlık personeli ile aynı öncelik ve üye statüsünde yararlanır.
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Uyuşmazlıkların Çözümü, Yürütme, Yürürlük
Uyuşmazlık Çözümü
MADDE 6- (1) Protokolün uygulanması esnasında ortaya çıkabilecek ihtilaflar her iki Bakanlık arasında çözülür.
Yürütme
MADDE 7- (1) Bu protokol hükümleri Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bu bakanlıkları temsilen İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Sağlık Müdürlükleri tarafından müştereken yürütülür.
Yürürlük
MADDE 8- (1) Bu protokol imza tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
Prof. Dr. Recep AKDAĞ Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Sağlık Bakanı Milli Eğitim Bakanı
20/02/2008 20/02/2008
_________________ Etkili ve Yetkili Sendikacılık
|